Вратарят на Ливърпул Алисон коментира пред медиите поражението от Арсенал с 1:2 във вчерашния двубой от Висшата лига.

"Точковият рекорд не беше наша цел, честно. Но, ти започваш да си казваш: Ние може да подобрим рекорда", и това е добре, но ако това не се случи, всичко е наред", коментира вратарят.

"Най-важното - това са нашите цели, играехме, за да станем шампиони, това беше нашата главна цел и я реализирахме. Малките детайли, с които ние изпитваме проблеми сега, не могат да помрачат сиянието, което направихме, ставайки шампиони. Ние сме хора, направихме невероятни неща на терена в последните две години. Оставаме си хора, Имаме чувства и емоции както всички други хора. Когато ти не си на 100 % и играеш срещу силни съперници, а те играят на максимума, то те те наказват", добави той.

"Трябва да се учим от грешките си и да се раздаваме на макс. Трябва отново да намерим своя стил на игра, започнахме добре, но не завършихме както трябва. Допуснахме грешки, които обикновено не правим и бяхме наказани. Разочаровани сме от поражението, но все пак сме шампиони и се чувстваме добре", каза още Алисон.

След поражението от Арсенал, Ливърпул няма как да повтори постижението на Манчестър Сити от сезон 2017/2018, когато "гражданите" завършиха сезона със спечелени 100 точки. Максималният брой точки, който Ливърпул може да спечели е 99 и то ако победи в оставащите два мача.