Вратарят на Арсенал Бернд Лено доста спокойно прие грешката си в мача със Саутхемптън, която беше с цената на загуба (2:3). Германският национал заяви, че лошото му излизане и разминаване с топката при гола на Чарли Остин се дължи на факта, че той не би могъл да се забавлява на терена без да предприема известни рискове.

26-годишният Лено увисна сериозно в опита да пресече центриране през второто полувреме и позволи на Остин да вкара с глава на празна врата. През последните месеци новопривлеченият страж категорично спечели дуела с ветерана Петър Чех за титулярната позиция, но сега реномето му е поразклатено.

Победният гол на Остин спря серията на Арсенал от 22 поредни срещи без загуба във всички турнири. „Третият гол на Саутхемптън беше малшанс за мен, защото исках да пресека центрирането, понеже знаех, че Остин е абсолютно непокрит. Бях много близо да успея”, заяви Лено.

„Докоснах леко топката, но като цяло тя мина над ръката ми, така че нямах късмет. Но ако няма риск, няма и забавление. Може би следващия път ще успея да стигна тази топка или просто няма да излизам. Тогава никой няма да казва: „Ти излезе и не стигна до центрирането”. Такъв е животът на вратаря, но бих го направил отново.”

„След 22 мача можеш да загубиш един, така че е разочароващо, но сега никой няма да говори повече за серията без загуба и ще гледаме напред”, добави Лено.