Вратарят на Фулъм Маркъс Бетинели удължи контракта си с тима до лятото на 2021 година с опция за допълнителен сезон. 26-годишният страж е продукт на школата на Фулъм и завоюва титулярното място в състава, след като пропусна първите две срещи от кампанията във Висшата лига. Формата му спечели повиквателна за националния отбор на Англия от Гарет Саутгейт, като Бетинели бе включен в групата за двубоите с Испания и Хърватия в Лига на нациите.

Той сподели за fulhamfctv: ,,Това е нещо, което искам от дълго време. Много съм щастлив, това е горд момент за мен и моето семейство и нещо, за което работех много през годините“, заяви развълнуваният Бетинели. ,,Искам да благодаря на собствениците и на всички в клуба за предоставената възможност да остана тук и да продължа своята професионална кариера в този фантастичен тим“, добави вратарят.

,,Феновете са една от основните причини да остана на ,,Крейвън Котидж“. Знам колко много ме подкрепят те и това е наистина прекрасно. Знам, че започнахме трудно през новата кампания, но те продължават да ни подкрепят и съм сигурен, че те ще са готови отново да ни вдъхнат увереност за съботния двубой“, завърши той.

Един от собствениците на Фулъм Тони Хан заяви: ,,Маркус Бетинели е част от Фулъм през последните 12 години и е идеалният пример защо школата ни е от изключително важно значение за развитието на клуба. Всички добре знаят, че ние бяхме много щастливи след сухата мрежи на Бетинели в историческия за клуба финален плейоф за влизане във Висшата лига. Сега ние гледаме напред и се надяваме лошото начало на сезона да бъде превъзмогнато и отборът да покаже истинското си непримиримо лице“, завърши оптимистично Хан.

Бетинели е запазил 13 сухи мрежи през 2018 година – по този показател той се намира на пето място сред вратарите в четирите нива на английския футбол. Англичанинът има 105 мача за Фулъм от 2014 година насам, като преди да преподпише с клуба му оставаха още две години от настоящия контракт с тима от ,,Крейвън Котидж“. Фулъм домакинства на Борнемут в среща от 10-ия кръг на Висшата лига в събота следобед.