Воденият от Рафаел Бенитес Нюкасъл показа, че започва да влиза в час и постигна втора поредна победа в английския елит. Като гост на Суонси Сити в 4-ия кръг „свраките” се наложиха с 1:0 и записаха още една суха мрежа. В герои за победителите се превърнаха вратарят Роб Елиът и капитанът Джамал Ласелс, който отбеляза победния гол.

Началото на срещата няма как да се нареди на челните места по атрактивност, но мачът явно се нуждаеше от малко време, за да набере скорост. Първата чиста ситуация дойде в 33-ата минута, когато Хоселу засече центриране на Мат Ричи, дошло от левия фланг, и потърси далечния долен ъгъл. Играчите на гостите почти бяха вдигнали победоносно ръце, но вратарят Лукаш Фабиански ги смълча с отлична намеса.

Четири минути по-късно Суонси отговори на предизвикателството. Тами Ейбрахам отне топката в половината на противника, а Джордан Аю я пое и тръгна напред. Ганаецът стреля много силно и точно, а вратарят Роб Елиът изби в корнер.

В 39-ата Алфи Моусън от „лебедите” можеше да порази целта след центриране от корнер, като само сантиметри го разделиха от това да отбележи.

В минутите след паузата Суонси бе по-активният тим. В 56-ата минута Том Керъл овладя чудесен пас и излезе очи в очи с Роб Елиът. Керъл опита да плъзне топката към долния десен ъгъл, ала опитният страж бе на висота и спаси отбора си.

В 61-ата Тами Ейбрахам също не бе никак далеч от гола. Играещият под наем от Челси нападател скочи  високо и засече центриране с глава, ала също бе отчаян от вдъхновения Роб Елиът.

Нюкасъл постепенно се изнесе малко по-напред и не отне много време, за да почне да бере плодовете от това. В 73-ата Айосе Перес нанесе много тежък шут по посока вратата на Фабиански и полският национал беше призован да се намесва.

В 76-ата „свраките” все пак счупиха двете нули на светлинното табло. Само секунди, след като направи самопожертвователна намеса пред собствената си врата, капитанът Джамал Ласелс се озова в прегръдките на своите съотборници. Защитникът налетя чудесно върху центрирането на Ричи от ъглов удари, а сетне с глава заби топката под гредата.

Суонси упражни финален натиск, който доведе до една чудесна ситуация в продължението. И тогава обаче Роб Елиът беше вездесъщ. 31-годишният ирландец даде всичко от себе си, за да избие в ъглов удар изстрела на Лусиано Нарсинх.

По този начин Нюкасъл събра 6 точки на сметката си и се изкачи до 10-ата позиция. Суонси се смъкна до 15-ото място с 2 пункта по-малко.