Шампионът на Англия Манчестър Сити записа втора безпроблемна победа във втория кръг на Висшата лига. Този път в жертва на „гражданите“ падна тима на Хъдърсфийлд Таун.

Отборът на мениджъра Пеп Гуардиола показа впечатляващ фубтол и съвсем логично се наложи с 6:1 на „Етихад“. В първия кръг от новата кампания Сити победи Арсенал в Лондон с 2:0. Хеттрик за успеха на „гражданите“ вкара Серхио Агуеро, а дугите голове за домакините бяха дело на Габриел Жезус, Давид Силва и автогол на Терънс Конголо. За гостите от Хъдърсфийлд почетния гол вкара Йон Станкович.

„Гражданите“ нито за миг не изпуснаха инициативата в мача и не оставиха никакво съмнение в превъзходството си.

Резултатът на „Етихад“ бе открит в 25-ата минута от Агуеро, а в следващите десет, домакините удариха още два пъти. Първото попадение бе дело на Агуеро, който получи феноменален от своя вратар Едерсон. Бразилецът намери своя съотборник с близо 50-метров пас, Агуеро финтира противников защитник и с лекота прехвърли стража на Хъдърсфийлд.

Така Едерсон се превърна в първия вратар на Сити, който успява да направи асистенция.

В 31-ата минута Габриел Жезус покачи на 2:0, след като се възползва от неразбирателство в отбраната на гостите и с премерен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на стража на гостите.

Третото попадение в срещата отново бе в полза на домакините, но дойде след безобразна грешка на вратаря Хамър. След центриране отляво на Менди, стражът действа нескопосано и не успя да улови топката.  Коженото кълбо попадна в Агуеро, който с лекота вкара втория си гол и направи 3:0.

До почивката възпитаниците на мениджъра Вагнер успяха да покажат зъби и намалиха резултата. След изпълнение на тъч, Муние отклони топката към Йон Станкович, който от няколко метра се разписа 1:3.

Любопитен факт от първата част бе това, че футболистите на Хъдърсфийлд не извършиха нито едно нарушение срещу Сити. От своя страна домакините направиха едва два фаула.

След почивката „гражданите“ продължиха да се забавляват и реализираха нови три попадения, едно от които бе автогол на Терънс Конголо.

Преди това Давид Силва ознаменува своя мач номер 250 във Висшата лига с прекрасен гол от пряк свободен удар. Четвърт час преди края Агуеро оформи своя хеттрик с много техничен изстрел след пас на Менди отляво.

Така Сити продължава със 100% актив след първите си два мача в Премиършип. Хъдърсфийлд пък е на другия полюс – две загуби, последно място и голова разлика 1:9.

В другия мач от днес Уотгорд победи като гост тима на Бърнли с 3:1.