На клубовете от английската Висша лига ще им бъде забранено да участват в новата Суперлига, съобщава авторитетното английско издание The Telegraph.

Тази сутрин Европейският съд постанови, че ФИФА и УЕФА се опитват нерегламентирано да забранят сформирането на въпросния турнир, зад който в началото стояха някои от най-големите клубове в Европа.

Въпреки решението на съда обаче, британското правителство ще направи всичко възможно, за да спре английските клубове да се присъединят към надпреварата.

„Няма никакъв шанс клубове от Висшата лига да се присъединят към Суперлигата, освен ако не искат да бъдат изхвърлени от системата на английския футбол. Ние сме колективно ангажирани към Висшата лига и ще я подкрепяме. Не можем да се ангажираме със създаването на нови състезателни формати извън правилата на Висшата лига”, сподели анонимен източник пред The Telegraph.

Малко по-рано от Манчестър Юнайтед излязоха с кратко съобщение, че в случая подкрепят решенията на УЕФА, т.е. са против създаването на новия турнир.