Ръководството на Висшата лига призна, че част от феновете на елитните клубове показват "неприемливо" поведение и призова привържениците да показват уважение към всички по време на двубоите.

Само в рамките на седмица английският футбол бе разтърсен от два скандала, след като миналия уикенд крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг бе обиждан на расистка основа по време на гостуването на Челси на "Стамфорд Бридж", а вчера феновете на "сините" се проявиха отново в негативна светлина с антисемитски скандирания по време на двубоя с МОЛ Види от Лига Европа. Самият Стърлинг разкри за прояви на расизъм от страна на феновете, а след това бе подкрепен от редица други чернокожи футболисти. По-рано този месец пък по време на дербито на Северен Лондон между Арсенал и Тотнъм от трибуните на терена бе хвърлена бананова кора.

"През този сезон се играе брилянтен футбол във Висшата лига и огромната част от феновете създават вълнуваща атмосфера по стадионите. Въпреки това, имаше няколко случая на малцинство от феновете, чието поведение е неприемливо. С наближаването на празниците призоваваме феновете да се държат по позитивен и уважителен начин. Подкрепата за даден отбор никога не трябва да включва агресия или дискриминация спрямо съперника", призовават от ръководството на Висшата лига.