Клубовете от Висшата лига остават обединени около желанието си да завършат настоящия сезон, но противоречивото предложение за приключване на кампанията до 30 юни не бе повдигнато на петъчната среща. Всички клубове от Премиършип бяха представени във видеоразговора, в който основната тема беше свързана с моделите за завършване на сезона. Нито един представител на срещата не повдигна идеята за приключване на кампанията до 30 юни, като не бяха дискутирани и проблемите свързани с намаляване на заплатите и трансферните прозорци.  

Никой от присъстващите не повдигна идеята да се завърши сезона до 30-и юни, а проблемите с намаляването на заплатите и редуцирането на трансферите също не бяха обсъждани.

„Ние сме наясно с бедствието, което COVID-19 причинява. Нашите мисли са с всички, които пряко са засегнати от пандемията. Подобни на други бизнеси и браншове, Висшата лига и нашите клубове работят по сложни планови сценарии. Активно сме ангажирани с всички страни, включително телевизионните ни партньори. Целта ни е да гарантираме, че сме в състояние да подновим футбола, когато е безопасно и с пълната подкрепа на правителството”, каза говорителят на Премиър лийг.

„Здравето на играчи, мениджъри, служителите по клубовете и феновете са наш основен приоритет и първенството ще се рестартира, когато медицинските лица позволят. Днешното събрание на акционерите даде възможност за обсъждане на възможните модели за пренасрочване. Остава наша цел да завърши сезон 2019/20, но на този етап всички дати са ориентировъчни, докато коронавирусът се развива”, допълниха от Premier league.