Майк Райли ще напусне поста си на генерален мениджър на Съдиите в професионалния футбол в Англия, обяви самият той.

57-годишният Райли ще оваканти поста си през следващия сезон. Той бе начело на съдиите във Висшата лига от 2009 година насам, когато наследи Кийт Хакет, който от своя страна ръководи органа в продължение на 20 години.

Едно от най-големите предизвикателства пред Райли по време на управлението му бе въвеждането в експлоатация на системата за видеоповторения (ВАР) през 2019 година.

След напускането на Райли ролята му ще бъде поделена между двама души - един, който ще се занимава с развитието на съдиите, и друг, който ще управлява самата организация. Почти сигурно функциите на Райли ще наследи друг бивш известен рефер от близкото минало - Хауърд Уеб.

„Горд съм от приноса на нашите съдии към професионалната игра и ми беше приятно да работя с толкова отдадена, професионална и висококачествена група на всички нива. Тъй като планът за развитие на елитните съдии започва да се оформя, сега е подходящият момент да планираме бъдещето и да позволим на новия лидерски екип да надгради върху силните основи, които имаме. Очаквам с нетърпение да работя с новия отбор през следващия сезон и да им дам подкрепата си, преди да се откажа“, каза дългогодишният рефер.