Висшата лига на Англия стартира, а верните фенове на играта останаха доволни от предложеното още в първия кръг на шампионата.

Стартът беше даден в петък, а Арсенал сътвори обрат и победи драматично Лестър в края на двубоя, а това със сигурност е зарадвало феновете на "топчиите".

В съботния ден дойдоха изненадите. Ливърпул изпусна победата при гостуването на Уотфорд, но там и съдийската бригада помогна да се стигне до крайното 3:3.

Шампионите от Челси бяха победени у дома от Бърнли, който пред миналия сезон запази мястото си в елита благодарение на домакинските си представяния. "Сините" завършиха двубоя с девет души, след като Гари Кейхил и Сеск Фабрегас бяха изгонени.

Уейн Рууни донесе успеха на Евертън у дома над Стоук Сити с минималното 1:0.

Манчестър Сити победи новака Брайтън с 2:0 и заяви шампионски амбиции, каквито демонстрира и Манчестър Юнайтед в неделя след категоричното 4:0 над Уест Хем на "Олд Трафорд" с две попадения на Лукаку и по едно на Марсиал и Погба.

В неделния ден и Тотнъм, който не направи нито един входящ трансфер поне до този момент победи при гостуването си Нюкасъл, но Шелви от страна на домакините направи глупост в началото на втората част и остави съотборниците си в намален състав да се борят със силния си съперник, което така и не се получи.

Така първият кръг във Висшата лига за сезон 2017/2018 е в историята, но след предложените емоции в него, какво ли ще ни предложи вторият. Предстои да видим!