Астън Вила финализира трансфера на английския национал Том Хийтън от Бърнли. 33-годишният вратар се присъедини към бирмингамци за неоповестена сума, която според информациите е между 8-9 млн. паунда, като се превръща в 11-то ново попълнение на новака във Висшата лига.

„Тази опция бе на хоризонта от известно време и не бях сигурен, че ще стане реалност, но съм изключително щастлив да бъда тук“, сподели Хийтън за официалния сайт на Астън Вила.

„Говорейки вече с мениджъра, това изглежда да е фантастична възможност. Чудесно е толкова велик клуб е отново в Премиършип и съм удовлетворен, че ще играя за него“, добави той.

Наставникът на Вила Дийн Смит беше видимо доволен от трансфера.

„Щастлив съм, че Том се присъединява към Астън Вила. Той свърши отлична работа в Бърнли в последните няколко години и неговият опит и познания във Висшата лига ще бъдат изключително важни за нас през новия сезон“.

Хийтън пристигна в Бърнли от Бристъл Сити през 2013 и изигра над 200 мача за клуба под ръководството на Шон Дайш. Той бе част от националния отбор на Англия при Гарет Саутгейт, но последният от трите му мача при мъжете дойде в приятелска среща с Франция през юни 2017. Бърнли започнаха преговори със северноирландския национал на Лийдс Бейли Пийкок-Фарел за заместник на Хийтън на „Търф Моор“. Лийдс го оценява на 3.5 млн. паунда, като ще потърсят негова алтернатива при евентуална продажба.

Междувременно, Вила са близо до подписването с национала на Зимбабве Марвелъс Накамба, съобщават източници на Sky Sports. Тимът от Висшата лига склони на сделка за повече от 11 млн. паунда за полузащитника на Брюж миналия месец. Все още не са уговорени личните условия на играча, като Вила ще изискат работна виза за Накамба, преди той да бъде картотекиран. Според официални лица от клуба това няма да се окаже сериозен проблем. /БГНЕС