Ръководството на Астън Вила има желание да привлече нападателя на Челси Миши Батшуай през януарския трансферен прозорец, съобщава медиите на Острова.

Мениджърът на бирмингамци Дийн Смит държи съставът му да бъде подсилен с нов нападател през януари в битката за оцеляване във Висшата лига, а Батшуай е резерва на Тами Ейбрахам при "сините", но иска да получава повече игрово време, за да увеличи шансовете си да попадне в състава на Белгия за Европейското първенство това лято.

Според информацията Вила може да вземе 26-годишният Батшуай под наем до края на сезона с опция за закупуване през лятото. Мениджърът на Челси Франк Лампард е готов да се раздели с Батшуай, но ако от "Стамфорд Бридж" този месец си тръгне и Оливие Жиру, то той ще държи да бъде взет нов нападател.

"Сините" ще могат да подсилят състава си през този трансферен прозорец, след като през миналия имаха забрана за привличането на нови играчи. Според медиите трансферна цел номер 1 на лондончани за нападението е Муса Дембеле от Лион, но Челси ще трябва да извади доста сериозна трансферна сума за голмайстора на "хлапетата". /БГНЕС