Астън Вила успя да разгроми с 4:0 Брентфорд в мач от 13-ия кръг на Висшата лига. Головете за домакините отбелязоха Леон Бейли, Оли Уоткинс и на два пъти се разписа Дани Ингс.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

Още във втората минута Дъглаш Луис даде страхотно подаване на Леон Бейли, който забеляза, че вратарят не е на голлинията и успя хладнокръвно да вкара в левия ъгъл - 1:0 за Астън Вила. В 7-та минута Бейлитози път бе в ролята на човек, който да направи пас, извеждайки Дани Ингс, а англичанинът бе непокрит в наказателното поле и прокара топката зад Давид Рая, за да удвои резултата.

Добрата игра на домакините продължи и в 14-та минута Кристофър Айер от Брентфорд задържа Тайрън Мингс в наказателното поле, а съдията не се поколеба да отсъди дузпа в полза на Астън Вила. Дани Ингс се нагърби с изпълнението и не сбърка, за да направи резултата класически. Малко преди края на първото полувреме Дъглаш Луис изстреля топката директно в напречната греда от корнер. Малшанс за бразилеца.

В 59-та минута Оли Уоткинс бе на правилното място в наказателното поле, за да овладее отбита топка и да шутира в дясната страна на вратата, правейки резултата 4:0. Секунди по-късно Мбемо имаше шанс да намали резултата, но направи фрапантен пропуск от близко разстояние.

С тази победа Астън Вила са вече 14-ти с 12 точки, докато Брентфорд остават на 10-та позиция с 14 пункта в актива си.

Фулъм и Лийдс си спретнаха голово шоу, в което "котиджърс" се оказаха крайният победител. Резултат бе открит в 20-та минута, когато Родриго от Лийдс успя да завърши прецизно атака с хубав удар и домакините поведоха. Отговорът на Фулъм не закъсня и само шест минути по-късно Андреаш Перейра центрира от корнер, а Александър Митрович показа колко е силен във въздухът, забивайки топката с глава под напречната греда, правейки резултата 1:1.

През второто полувреме Лийдс на два пъти имаха възможност да излезнат отново напред в резултата чрез Синистера и Родриго, но ударите и на двамата минаха над напречната греда. В 74-та минута Перейра отново демонстрира страхотното си подаване, този път към Боби Рийд, който стреля с глава отблизо, за да направи пълен обрат. В 84-та минута Харисън Рийд намери добре Вилиан, който пое подаването в наказателното поле и без забавяне шутира в долния ляв ъгъл - 3:1. В продължението на мача Джо Гелхард плъзна кълбото към Самървил, който отправи великолепен удар в долния ляв ъгъл, правейки резултата 3:2. Попадението бе дълго разглеждано, но накрая бе признато.

С тази победа Фулъм са вече 7-ми с актив от 18 точки, а Лийдс остават в опасната зона на 18-та позиция с едва 9 пукнта.

Лестър разби Уулвърхямптън на "Молиню" с 4:0. Първият гол падна още в 8-та минута, след като Юри Тилеманс се освободи и от ръба на наказателното поле шутира, а топката срещна страничния стълб и попадна в горния ляв ъгъл, правейки резултата 1:0. В 19-та минута Харви Барнс овладя по перфектен начин на границата на пеналтерията и нанесе добър удар по тревата в средата на вратата, за да удвои в полза на "лисиците".

В 51-та минута Рубен Невеш изпълни директно пряк свободен удар, но топката се отби в дясната греда. Късмет за Лестър. В 66-та минута Джеймс Мадисън направи страхотен индивидуален пробив, който завърши с удар в долния десен ъгъл и резултатът стана 3:0. 10 минути преди края на срещата Джейми Варди получи убийствено подаване, което го изведе сам срещу вратаря, а англичанинът не се поколеба да завърши, за да оформия крайното 4:0.

Лестър вече са на 16-та позиция с 11 пункта, а Уулвс остават на незавидното 19-то място с 9 точки.