Отборът на Астън Вила победи Бирмингам в едно от най-интересните дербита между двата тима в последните години. Домакините се наложиха с 4:2, въпреки че двубоят не започна никак добре за възпитаниците на Дийн Смит.

Лукас Юткевич откри за гостите след удар от воле в 28-ата минута, но с две попадения в рамките на две минути, Вила успя да обърне нещата изцяло в своя полза. Бърз гол за домакините след почивката доведе нещата до 3:1, а третото попадение бе дело на Тами Абрахам от дузпа. Кристиан Педерсен върна надеждите на Бирмингам с точен изстрел в 57-ата минута, но Алън Хътън реши всичко с великолепен гол четвърт час преди края.

След края на срещата мениджърът на домакините Дийн Смит, който е и фен на Вила от дете, странно заяви, че не е съвсем доволен от своя тим.

„Резултатът е страхотен, но не и представянето. Това е мач, на който не се насладих, защото 30 минути не играхме добре. Но в крайна сметка успях да се насладя на атмосферата. Феновете бяха фантастични и успяхме да изпратим хората щастливи у дома. Семейството ми и много мои приятели ще бъдат щастливи също“, сподели Смит, за когото това бе първото бирмингамско дерби.

От своя страна наставникът на Бирмингам Гари Монк коментира: „През първите 35 минути бяхме отлични. На косъм бяхме да отбележим два гола. След това обаче, не показахме твърдостта, която показвахме преди“.