Дебютът на Маурицио Сари начело на Челси бе сладък, след като стартира с класически успех, надвивайки с класическото 3:0 Хъдърсфийлд. Това бе официален дебют за най-скъпия вратар в света Кепа Арисабалага, както и за полузащитника Жоржиньо. С успеха си Челси се превърна в третия отбор, който достига 800 спечелени точки в ерата на Висшата лига като гост. Манчестър Юнайтед има 925, Челси - 802, а лондонският Арсенал е с 800.

Футболистите на Маурицио Сари изиграха много солиден мач, като не оставиха никакви шансове на "териерите" да затруднят защитата на гостите, както и Кепа Арисабалага.

Хъдърсфийлд Челси

източник: Gulliver/GettyImages

Н’Голо Канте даде аванс на гостите в 34-ата минута, след като засече центриране на Уилиан и изравни рекорда си за последните два сезона в Англия, в които винаги вкарваше по един гол на кампания. Халфът Жоржиньо дебютира за Челси с гол, след като вкара от дузпа в 45-ата минута, а Педро Родригес оформи крайното 3:0 в 80-тата минута.

Раздираният от спекулации, че ще напусне „сините” Уилиан направи добър пробив отляво и видя непокрития Н’Голо Канте. Френският халф засече от упор и с левия крак прокара топката във вратата в 34-ата минута.

В 39-ата минута Стив Муние се извиси след корнер и отправи добър удар с глава, но за негово съжаление топката се спря в лявата греда на Кепа Арисабалага.

Жоржиньо, който последва Сари от Наполи в Челси през това лято, удвои актива на Челси в 45-ата минута. Бразилецът пусна в коридор към Маркос Алонсо в наказателното поле, а крайният защитник на Челси понечи да стреля, но Кристофър Шиндлер го препъна и съдията показа дузпата. Зад топката застана Жоржиньо, който със спокойно изпълнение удвои аванса на Челси.

Хъдърсфийлд Челси

източник: Gulliver/GettyImages

В 56-ата минута Антонио Рюдигер бе намерен от корнер и стреля с глава, но Хамър изчисти топката. Малко по-късно Алонсо пробва късмета си от пряк свободен удар, но над вратата на Хъдърсфийлд.

Хората на Давид Вагнер опитаха да върнат един гол, като Депоатър можеше да комбинира със съотборник, но се полакоми и прати топката в обятията на Кепа. Вратарят поде бърза контраатака, която свърши с гол на Педро. Испанското крило бе намерен отдясно от Еден Азар и с брилянтно докосване оформи класиката.

По този начин Маурицио Сари даде успешно начало на своя престой начело на Челси.

Хъдърсфийлд Челси

източник: Gulliver/GettyImages