Още една гигантска крачка към немислимото направи огромната изненада не само на английския, но и на европейския футбол Лестър. "Лисиците" са на две победи разстояние от титлата, след като разнищиха Суонси на своя "Кинг Пауър Стейдиъм" с 4:0. 

Макар и без отсъстващия Джейми Варди, момчетата на Клаудио Раниери разкъсаха съперника си. В негово отсъствие головете бяха дело на Леонардо Уйоа на два пъти и Рияд Марез, който всъщност откри резултата, а последното беше на Марк Олбрайтън. 

Лестър започна този мач с увереността, която показва в последните кръгове и която неизменно му носи успехите. И тази активна игра от самото начало нямаше как да не доведе и до ранен гол. Той падна още в 10-та минута. 

Тогава Ашли Уилямс сбърка фатално пред наказателното си поле и подари топката на Рияд Марез. Останаха съмнения, че алжирецът игра с ръка, но реферът не видя такава и той с прекрасен удар в близкия ъгъл препарира Лукаш Фабиански. 

Въпреки преднината, "лисиците" не се прибраха в защита, а търсеха още успокоение с голове. И упоритостта им даде резултат за втори път в 30-та минута. Тогава съмнения при гола нямаше никакви, а негов автор беше Леонардо Уйоа. 

Във въпросната ситуация Дани Дринкуотър центрира перфектно от пряк свободен удар и аржентинецът с глава прониза Фабиански за втори път. Така Лестър отрано хвана събитията в своите ръце и победата нямаше как да се изплъзне. 

Малко след това Суонси можеше да намали резултата, когато Гилфи Сигурдсон центрира от фаул и Федерико Фернандес стреля с глава, но топката прелетя над вратата. С това на практика се изчерпаха и интересните ситуации до почивката. 

А след нея момчетата на Клаудио Раниери продължиха да играят вдъхновено. Класиката беше оформена в 60-та минута с втория гол на Леонардо Уйоа в срещата. Тогава Джефри Шлуп направи пробив от собствената си половина и след нескопосан първи удар намери при добавката аржентинеца, който от 1 метър вкара за 3:0. 

До края "лисиците" се забавляваха на терена. Те атакуваха интересно, но бяха разсеяни пред гола. Суонси също имаше редки шансове за попадение, при един от които Андре Аю можеше да се разпише, но не успя да го стори в 79-та минута. 

Анди Кинг изпусна чист гол за Лестър в 81-та минута, а само четири след това Демарай Грей направи страхотен пробив, при който намери Марк Олбрайтън и той прониза Фабиански отблизо за 4:0. 

Това беше всичко в този мач и Лестър взе важните три точки в борбата за титлата. "Лисиците" имат вече 76 в актива си и са осем пред преследвача Тотнъм. "Шпорите" играят в понеделник с Уест Бромич и могат пак да намалят изоставането си на пет точки от върха.