Отборът на Уест Хем не позволи на Куинс Парк Рейнджърс да вдигне глава и записа победа с 2:0 в седмия кръг на Висшата лига. С успеха Уест Хем се изкачи на седмо място в класирането с 10 точки в актива си, а КПР е на дъното с едва 4 точки. Резултатът бе открит с автогол, а през второто полувреме Диафра Сако вкара вече дежурното си попадене.

Двубоят стартира нещастно за Куинс Парк Рейнджър след като още в 5-ата минута Недум Онуоха си отбеляза авготол. Онуоха се опита да изчисти топката след корнер, но я изпрати зад голлнията за 1:0 в полза на домакините.

В 11-ата Диафра Сако пусна добър пас към Енер Валенсия, но той пропусна при изстрела си. Десетина минути по-късно гостите организираха опасна атака, Чарли Остин преодоля двама защитници и стреля фронтално срещу вратаря, но испанският страж на Уест Хем Адриан спаси тима си. Мауро Сарате центрира в 30-ата минута, а Уинстън Рейд стреля с глава, но далече встрани от вратата на гостите.

След почивката Боби Забора от КПР намери Чарли Остин, който опита да застраши вратата на Уест Хем, но стреля вляво от страничния стълб. Три минути по-късно хърватинът Нико Кранчар от пряк свободен удар изпрати топката в наказателното поле на домакините, но защитата на Уест Хем се справи.

Домакините нанесоха своя втори удар в 59-ата минута, когато Диафра Сако вкара за 2:0 с глава след асистенция на Джеймс Томкинс. В 70-ата Кранчар опита шут от 25 метра, насочен към долния десен ъгъл, но Адриан открази удара и изби в корнер. Гостите продължиха да търсят своя шанс и в 79-ата Адел Таарабт стреля от границата на наказателното поле, но вдясно от вратата.

В края на мача Кевин Нолан получи топката с прецизен пас в наказателното поле, овладя и стреля но вратарят на Куинс Парк Рейнджърс спаси удара.