Тимът на Уест Бромич навакса два гола пасив и успя да вземе точка при гостуването си на Бърнли в 24-я кръг на Висшата лига. Двата тима завършиха при резултат 2:2, след като домакините водеха с 2:0 още до 35-ата минута. Така Уест Бромич натрупа 23 точки, а Бърнли е с 21, но се измъкна поне временно от зоната на изпадащите в Англия.

Бърнли поведе с попадения на Барнс и Ингс в 11-ата и 32-ата минута, а Уест Бромич намали в самия край на полувремето чрез Брънт, а в 67-ата Браун Идейе донесе хикса на гостите.

Домакините стартираха по-добре и Бърнли бе близо до попадение още в осмата минута, като Скот Арфийлд получи прецизен пас дълбоко в наказателното поле и отправи не лош удар, а топката се удари в гредата след като Бен Фостър боксира.

Домакините все пак успяха да поведат три минути по-късно, когато след една дълга топка, отправена към наказателното поле на Уест Бромич , Ашли Барнс бе най-съобразителен и с глава вкара за 1:0 в 11-ата минута. Четири минути по-късно Арфийлд пусна добре към наказателното поле, но защитата на гостите се справи.

Бърни успя да удвои преднината си в 32-ата минута, когато Дани Ингс бе изведен добре и преодоля Фостър с прецизен изстрел в близост до дясната греда на вратата. Домакините обаче не успяха да запазят аванса си до почивката, той като в допълнителното време на първото полувреме Крис Брънт засече едно удобно центриране, надскочи бранителите и вкара за 2:1 в тази 46-та минута.

Дани Ингс

източник: Gulliver/GettyImages

През второто полувреме усилията на гостите доведоха до изравнително попадение в 67-ата минута, като нигериецът Браун Идейе надскочи защитата на Бърнли след центриране и вкара с глава за 2:2.

Десетина минути по-късно Джордж Бойд от Бърнли опита да намери съотборник с пас към наказателното поле, но топката бе избита в корнер. Пак Бойд организира добра комбинация в 81-ата минута, но отново бранител на Уест Бромич предотврати опасността.

До края футболистите на Бърнли не успяха да стигнат до победата и изпусаха три важни точки в битката за оцеляване във Висшата лига, като двата тима разделиха по една след това 2:2 в края.