Отборът на Тотнъм записа важна победа при домакинството си на Евертън в мач от 13-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на Маурисио Почетино изиграха един от най-силните си двубои от началото на сезона и заслужено се наложиха с 2:1 на своя „Уайт Харт Лейн”. „Шпорите” трябваше да обръщат резултата, след като допуснаха ранен гол дело на Кевин Миралас. Успехът за Тотнъм бе осигурен от Кристиян Ериксен и Роберто Солдадо, който отбеляза първия си гол във Висшата лига от девет месеца насам.

Резултатът в мача бе открит още в 15-ата минута, когато гостите от Евертън успяха да вземат преднина. След центриране от фаул, защитник на Тотнъм успя да избие топката с глава, за да попадне тя в краката на Кевин Миралас в близост до линията на наказателното поле. Белгиецът овладя по прекрасен начин и след като елиминира играч на домакините стреля чудесно по диагонала, за да прати топката в далечния ъгъл на Уго Лорис.

Отговорът на „шпорите” обаче дойде съвсем бързо. Само шест минути след откриването на резултата, домакините съумяха да възстановят статуквото.  Хари Кейн напредна много добре фронтално срещу вратата на „карамелите” и стреля силно, но Тим Хауърд успя да парира изстрала. За негово нещастие обаче, коженото кълбо се озова в краката на Кристиян Ериксен, който нямаше проблеми да я насочи неспасяемо в мрежата на вратата.

Попадението вдъхнови допълнително възпитаниците на Маурисио Почетино и атаките към вратата на гостите зачестиха. В крайна сметка настоятолността на домакините даде резултат в продължението на първата част, когато Тотнъм стигна до пълен обрат. След грешка в центъра на терена от страна на Евертън, Кейн открадна топката и подаде към Аарън Ленен, който от своя страна изведе по отличен начин Роберто Солдадо. Напдателят напред на и с плътен прати топката под плонжа на вратаря, за да реализира първия си гол във Висшата лига от 9 месеца насам. 

През второто полувреме и двата тима продължиха да играят открит футбол и имаха добри положения за гол, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен. Така Тотнъм записа важни точки и събра актив от 20, изравнявайки се с Арсенал. Двата тима заемат съответно шеста и седма позиция, Евертън пък е десети със 17 точки.