Отборът на Стоук Сити се класира за четвъртия кръг на ФА Къп след 2:1 срещу Донкастър Роувърс. Десетият във Висшата лига се измъчи доста, но успя да се справи с 12-я в Лига Едно в Англия Донкастър Роувърс. Стоук поведе, но допусна изравняване през първото полувреме и позволи на домакините няколко опасни положения в края.

Питър Крауч изведе Стоук Сити напред още в 15-ата минута. Крауч бе намерен отлично от 25-годишният нападател на гостите Хоселу след атака отдясно и успя да реализира за 1:0 в полза на Стоук Сити.

Донкастър Роувърс обаче успя да изравни за 1:1 в 25-ата минута. Попадението бе дело на Нейтън Тайсън. Андрю Уилямс напредна отлично и пусна към Тайсън, който реализира. 33-годишният нападател не успя при първия си удар, но при добавката не сгреши и върна равенството в двубоя.

Стоук отново излезе напред в 57-ата минута. Джонатан Уолтърс вкара за гостите с хубав шут извън наказателното поле, а само минута преди това Питър Крауч пропусна на празна врата при атака за Стоук Сити.

До края тимът от Висшата лига имаше още възможности за попадение, но така и не успя да увеличи аванса си, а в 82-ата минта домакините от Донкастър могат да съжаляват, че не стигнаха до равенство, след като удариха греда. Анди Бътлър отправи прехвърлящ удар с глава, но нацели напречната греда на вратата на Стоук Сити.

В продължението на двубоя Нейтън Тайсън и Анди Бътлър пак бяха близо до изравняване, но пропуснаха и така Стоук Сити се класира за следващата фаза на турнира за Купата на Футболната Асоциация в Англия.


Vbox7 вече има ново мобилно приложение, повече информация можете да намерите тук: http://blog.vbox7.com/?p=607