Отборът на Манчестър Сити победи с 4:2 Суонси в мач от 37-ия кръг на Премиърлийг. „Гражданите“ си гарантираха най-малкото място в тройката на Висшата лига, но втората позиция зависи и от Арсенал, който следва играчите на Пелегрини в подреждането.

Въпреки резултата, успехът на гостите от Манчестър не дойде чак толкова лесно.

Сити видимо доминираше през първото полувреме. В 17-ата минута Серхио Агуеро прати топката в мрежата на домакините, но атакуващият играч бе в положение на засада, което не остана незабелязано от главния рефер.

За сметка на това в 21-ата минута резултатът вече бе открит. Стражът на Суонси допусна грешка, след като хвана ъгъла при изстрела на Яя Туре, но топката се изплъзна от ръцете му и влезе в мрежата за 1:0.

Доминацията на играчите на Мануел Пелегрини продължи. В 36-ата минута бърза контраатака, започнала от Франк Лампард, премина през Серхио Агуеро, за да завърши с точен удар на Джеймс Милнър за 2:0.

Точно в края на първото полувреме „лебедите“ върнаха едно попадение. Гилфи Сигурдсон стреля за 1:2 от границата на наказателното поле.

След почивката „лебедите“ започнаха малко по-убедително. Лошото представяне на отбраната на Манчестър Сити помогна на Бафетимби Гомис да върне още едно попадение в 64-ата минута за 2:2.

В 74-ата минута обаче Яя Туре с удар по земя отново изведе гостите напред в резултата за 3:2.

Суонси не преклони глава, напротив. В 83-ата минута Джо Харт спаси мрежата си с веща изява след много добър удар с глава на Федерико Фернандес. Малко след това стражът отново се прояви под рамката, с което допринесе за крайния резултат.

В добавеното време появилият се като резерва Вилфред Бони стреля от границата на наказателното поле, топката се удари в едната греда, придвижи се по голлинията, за да се окаже пак в мрежата за крайното 4:2. 

След успеха Манчестър Сити е на второто място със 76 точки, с 6 повече от третия Арсенал, който обаче е и с два мача по-малко. Шампион на Англия е Челси, който играе срещата си от 37-ия кръг в неделя. Суонси е на 8-ата позиция с 56 пункта в актива си кръг преди края на Висшата лига.