Манчестър Сити взе сладък реванш от Челси в дербито на втория кръг на Висшата лига. "Гражданите", които не успяха да се преборят с лондончани за титлата миналия сезон, сега ги надиграха по категоричен и безапелационен начин на свой терен. 

"Небесносините" смачкаха шампионите с 3:0 и показаха, че за разлика от тях, се намират във великолепна форма. Серхио Агуеро преди почивката, както и Венсан Компани и Фернандиньо след нея донесоха успеха на домакините, утвърждавайки ги на върха. 

Първата част започна под мощния натиск на домакините, които даже можеха да открият резултата след само 18 секунди игра. Веднага след центъра Серхио Агуеро беше изведен зад защитата и напредна. Той стреля, но право в тялото на Асмир Бегович. 

Тоталното надмощие на "гражданите" продължи, въпреки че в началото и лондончани имаха своите претенции за дузпа. В 8-та минута те поискаха най-тежкото наказание заради игра с ръка на Венсан Компани, но реферът не видя основани за такова. 

"Небесносините" продължиха да налитат като оси към противниковата врата, а най-активен беше Агуеро. Аржентинецът изпусна още един шанс в 16-та минута, когато от точката на дузпата стреля опасно, но Бегович спаси с една ръка. 

Точно минута след това отново той беше изведен в позиция-близнак на първата. И ударът му беше същият, и намесата на вратаря на Сити абсолютно еднаква, както при предишната ситуация. В крайна сметка гол не падна. 

"Гражданите" натикаха противника си в половината му и на практика почти не му позволиха да организира атаки. В 21-та минута отново Агуеро беше изведен на страхотна позиция. Тогава Александър Коларов центрира прострелно от левия фланг и подаде топката на поднос на аржентинеца, но той я прати в аут от вратарското поле. 

Този натиск нямаше как да не доведе до гол, а Агуеро се реваншира за пропуските си в 31-та минута. Тогава след страхотно двойно подаване с Яя Туре пред наказателното поле аржентинецът овладя, преодоля защитник и насочи топката неспасяемо в мрежата - 1:0. 

До почивката домакините продължиха да търсят още едно попадение, а точно преди последния съдийски сигнал на рефера Елиаким Мангала с глава не можа да преодолее Бегович след центриране от фаул и прати топката в аут. Така почивката дойде при гол аванс за "гражданите". 

След подновяването на играта лондончани тръгнаха по-смело напред, след като нямаха какво да губят вече. И те можеха да стигнат до равенството в 50-та минута. Тогава Рамирес беше изведен перфектно зад защитата на Сити. 

Бразилецът преодоля Харт, но попадението му беше отменено заради засада. Тя всъщност беше доста спорна и повторенията показаха, че може би е имало основания попадението да бъде зачетено. 

След това "гражданите" поизравниха играта, въпреки че лондончани все още бяха по-активни. Но в крайна сметка далеч удар на Яя Туре мина покрай вратата, а в 65-та минута Серхио Агуеро се отличи с поредния си пропуск. 

В 70-та минута дойде и най-чистото положение за шампионите до момента. Тогава Диего Коща проби почти до аутлинията и, падайки, върна около дузпата към Еден Азар. Белгиецът стреля силно, но Джо Харт изби. 

Целият устрем на Челси обаче умря окончателно в 79-та минута. Тогава "гражданите" поведоха с 2:0, след като при страхотно центриране на Давид Силва от корнер, Венсан Компани надскочи пазача си Бранислав Иванович и с глава насочи топката в мрежата. За попадението помогна и рикошетът в страничната греда. 

До края лондончани изглеждаха пречупени, а всъщност остана и време да инкасират още едно попадение. След комедия от грешки в защитата на "сините", топката се озова у Фернандиньо на границата на наказателното поле и той с мощен изстрел не остави шансове на Асмир Бегович за 3:0. 

До края домакините, вдъхновени и без особени усилия, пазеха резултата, който ги устройваше да победят шампиона от миналия сезон. Така Сити продължава с втора поредна победа с класически резултат и без допуснат гол с шест точки на върха в Премиършип. Челси пък още няма успех от старта на сезона и е с актив от само една точка.