Саутхемптън взе ценна победа като гост на Стоук Сити с 2:1 в мач от 30-я кръг на Висшата лига. Това бе първи успех за Саутхемптън след три двубоя без победа и с 44 точки тимът излезе седми във временното класиране.

Поражението за Стоук Сити пък сложи край на серията от четири мача без загуба, като отборът заема девето място с 43 точки в актива си.

Двата гола за гостите бяха дело на Грациано Пеле през първото полувреме, а Стоук Сити намали за 1:2 чрез Марко Арнаутович в началото на втората част.

Домакините стартираха амбициозно и оше в 3-ата минута Жанели Имбула опита удар, но изпрати топката на сантиметри от дясната греда на Саутхемптън. Гостите обаче бързо овладяха инициативата и в 11-ата минута излязоха напред в резултата. Грациано Пеле засече отлично центриране на Стивън Дейвис и с глава реализира за 1:0 за Саутхемптън. Малко по-късно Глен Уелън стреля по посока вратата на гостите, но далеч край лявата греда.

Тимът на Саутхумптън нанесе втория си удар в 30-ата минута, когато отново Грациано Пеле бе точен. Пеле получи от Душан Тадич и не сгреши с точен удар за 2:0. Домакините опитаха да намалят още до почивката, като в 34-ата минута Марко Арнаутович стреля добре от средно разстояние, но все пак край гредата. В самия край на полувреме с невероятен пропуск се прояви Душан Тадич, който пропиля чудесен шанс за трети гол.

Скоро след почивката тимът на Стоук Сити успя да намали пасива си. Марко Арнаутович се разписа за 1:2 в 52-ата минута след като получи от Ибрахим Афелай. Пет минути по-късно Имула пробва късмета си с шут от далечно разстояние, но не успя да уцели добре топката.

В 66-ата минута Маме Диуф напредна отлично, овладя топката и стреля, но ударът му бе блокиран от защитник. Десетина минути преди края Саутхемптън също бе близо до ново попадение, но ударът на Джеймс Уорд-Проус бе неточен. 21-годишният Уорд-Проус пропусна нов шанс за гостите в 88-ата минута, а заради червения картон в 91-ата минута на влезлия като резерва Садио Мане, Саутхемптън приключи мача с 10 човека, но ликува с победата.

В друга среща от 30-я кръг на Висшата лига Борнемут победи Суонси с 3:2. Борнемут е 13-и с 38 точки в актива си, а Суонси е 16-и с 33 точки до момента. Домакините излязоха напред в резултата в 37-ата минута с гол на Макс Градел, но само две по-късно, в 39-ата Моду Бароу изравни за 1:1.

Пак Борнемут поведе в 50-ата минута чрез Джош Кинг, а в 62-ата Гилфи Сигурдсон пак върна равенството, вкарвайки за 2:2. Победният гол за Борнемут бе дело на Стив Кук в 78-ата минута, когато той се разписа за 3:2.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS