Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни направи истинско шоу в понеделник вечер, когато иззе главна роля в шоуто „Първична сила“ на Световната федерация по кеч (WWE). Нападателят на „червените дяволи“ зашлеви Уейд Барет, който минути по-рано го провокира с реч на ринга.

Събитието се проведе в Манчестър Арена, като Рууни го посети в компанията на своите бивши съотборници Райън Гигс и Дарън Флетчър, както и на 6-годишния си син Кай.

Всичко вървеше добре, докато 35-годишният Барет не забеляза голмайстора на Англия за всички времена. Тогава той взе микрофона и с иронична усмивка се обърна към Рууни.

„Уейн, тук на ринга стоят двама мъже, които имат шампионски потенциал. При това много повече отколкото Уейн Рууни и Манчестър Юнайтед през този сезон. Не ми харесва как ме гледаш, Уейн. Гледаш ме все едно имаш проблем с мен. Ще ти предложа да стъпиш на ринга, за да се бием като мъже. Бих ти го предложил, ако тук не беше твоето дете, което ще види как баща му се проваля. Защото нека сме честни – той преживява същото нещо всеки път, когато ти излизаш на футболния терен“, каза Барет.

Още тогава Рууни се ядоса и повика Барет при себе си, но този епизод се разигра малко по-късно. Тогава звездата на WWE се приближи, отново сипейки закани, но футболистът на Юнайтед го свали на земята със звучен шамар.

Двамата с Рууни имат стара закачка още от миналия сезон, когато кечистът използва социалните мрежи, за да обвини острието на Манчестър Юнайтед в симулация за дузпа срещу Престън Норт Енд в осминафиналите на ФА Къп. Думите му доведоха до ответна реакция от Рууни, като двамата дори се разбраха да направят мач на двойки.