Футболът по презумпция е отборна игра, ала именно тази му черта кара индвидуалните изпълнения да изпъкват още повече. Едва ли има треньор по света, който да не разчита на колектива, отборния дух, взаимопомощта на терена. Често сме чували сентенцията, че съюзът, цялото е много повече от сбора на съставните си части. И въпреки това трудно бихте намерили наставник, който да би се лишил с лека ръка от футболист, който сам може да реши изхода на даден двубой.

Висшата лига и нейният 32-и кръг напълно като че ли нарочно подчертаха именно тази страна на футболната игра. Четири от най-класните попадения по терените из Англия паднаха именно след брилянтни солови действия. Снощи Рахийм Стърлинг от Ливърпул се разходи между защитниците на Нюкасъл, за да откри резултата при успеха с 2:0, а само дни преди него Джейми Варди от Лестър Сити пробяга половината терен с топка в крака, за да отбележи.

Над всички обаче безспорно се нареди изпълнението от пряк свободен удар на Аарън Кресуел за Уест Хем. Англичанинът може и да е защитник по природа, но това не му попречи да се притече на помощ именно когато дойде моментът за индивидуална класа.

Най-добрите голове на 32-ия кръг, топ 5:

5. Рахийм Стърлинг (Ливърпул) срещу Нюкасъл

4. Марко Арнаутович (Стоук Сити) срещу Уест Хем

3. Джейми Варди (Лестър Сити) срещу Уест Бромич

2. Яник Боласие (Кристъл Палас) срещу Съндърланд

1. Аарън Кресуел (Уест Хем) срещу Стоук Сити