Нюкасъл си взе глътка въздух, след победа с 2:0 над Ливърпул.

"Свраките" записаха едва втория си домакински успех този сезон, и прекъснаха серията на гостите от четири поредни победи в Премиършип.

Двубоят започна по-добре за Ливърпул, като в 21-та минута Кристиан Бентеке пропусна фантастична възможност, пращайки топката над напречната греда, след отлично центриране от корнер.

Нюкасъл не успяваше да създаде нищо през първото полувреме, и единствено с много битка и твърда игра държеше нулевото реми. Феновете на "Сейнт Джеймсис Парк" започнаха да негодуват от изявите на своите, и това подейства доста отрезвително на играчите на Стив МакКларън. Въпреки това в атака те нямаха никакви идеи, и Жоржиньо Вайналдум опитваше всякакви пространства, за да търси Сисе.

Статистиката обаче бе доста обезкуражителна на почивката - и двата отбора нямаха удар към вратата, което се случва за четвърти път този сезон, и в три от случаите замесен бе Ливърпул.

Роберто Фирминьо потърси вратата още в началото на второто полувреме, но Нюкасъл започна да изглежда все по-добре.

В 51-та минута Вайналдум стреля покрай вратата от трудна позиция, а грешките на Ливърпул зачестиха, водейки до повече ситуации за Нюкасъл.

Появата на Даниел Стъридж и Адам Лалана от пейката бе логично, но вместо това, в 69-та минута "свраките" откриха резултата.

След удар на Вайналдум, топката се отби в коляното на Мартин Шкъртел, и влетя в мрежата за 1:0.

Спорен момент лиши Ливърпул от гол в 79-та минута. Алберто Морено вкара топката във вратата на "свраките", но страничният рефер вдигна засада.  Такава се видя, че няма, на повторенията. Отсъждането обаче бе направено преди удара на Морено, който бе оставен от защитата след сигнала, и гол не бе зачетен.

В последните пет минути Нюкасъл се бранеше доста панически, но издържа на натиска.

В добавените пет минути към редовното време, в третата от тях, Вайналдум заслужено записа името си сред голмайсторите, след като първото попадение бе дадено автогол. Полузащитникът бе намерен отлично от Муса Сисоко, преди да намери Вайналдум и холандецът да напредне с топка в крака и да матира Миньоле за крайното вече 2:0.