Отборът на Ливърпул победи Борнемут с 1:0 в мач от 2-я кръг на Висшата лига. Победата донесе Кристиан Бентеке с гол в 26-ата минута. И двата тима имаха още шансове да реализират, но не сполучиха. Това бе втора победа за Ливърпул от два мача и второ поражение за Борнемут.

Двубоят стартира обнадеждаващо за гостите, които упяха да вкарат топката във вратата на Ливърпул още в петата минута, но попадението не бе зачетено, защото бе отсъдено наружение на Томи Елфик срещу Деян Ловрен.

Постепенно домакините натиснаха сериозно съперника и в 26-ата минута Кристиан Бентеке реализира за 1:0. Бентеке се измъкна зад гърба на защитниците на Борнемут и след подаване на Джордан Хендерсън откри резултата за Ливърпул.

Само минута по-късно самият Хендерсън имаше възможност да удвои, но топката нацели гредата на вратата, пазена от Артур Боруц.

В 36-ата минута Адам Лалана скочи високо и стреля с глава, но стражът на Борнемут Артур Боруц бе нащрек. Домакините бяха близо до втори гол и в 44-ата минута, когато Филипе Коутиньо стреля опасно, но встрани от лявата греда.

Ливърпул - Борнемут

източник: Gulliver/GettyImages

След почивката Мат Ричи пропиля удобна възможност за гостите, след като получи хубав пас и стреля, но право в дясната греда. Три минути по-късно, в 63-ата Юнан О'Кейн също бе близо до попадение, но стреля край дясната греда.

Футболистите на Ливърпул продължиха да опитват да реализират нов гол, като в 70-ата Филипе Коутиньо пропусна чудесна възможност.

Минута преди края на редовното време Кристиан Бентеке не успя да реализира второ попадение и в крайна сметка Ливърпул победи с 1:0.