Кристъл Палас взе лондонското дерби с Куинс Парк Рейнджърс на дъното на класирането на Премиършип и направи още по-трудна задачата на съперника си за оцеляването му в елита. "Орлите" надделяха с 3:1 на своя "Селхърст Парк". 

Те на практика решиха всичко още преди почивката, когато вкараха попаденията си. Те бяха дело на Уилфрид Заха, Джеймс Макартър и Джоел Уорд, а за "рейнджърите" единственото попадение наниза Мат Филипс в края. 

Иначе мачът започна с предимство на Палас, но то даде резултат чак в 21-та минута. Тогава Яник Боласие направи страхотен пробив по левия фланг и пусна топката на далечната греда. Там връхлитащият Заха я прати в мрежата, но докато бележеше, се контузи. 

До почивката на терена имаше само един отбор. Деймиън Дилейни пропусна за домакините в 37-та минута, а Адел Таарабт пропиля една от малкото възможности за гостите. Но вторият гол във вратата им "се печеше". 

В 40-та минута Яник Боласие повтори упражнението, както при първия гол, и пусна пак топката на далечната греда, където сега беше засечена от Джеймс Макартър за 2:0. Но това не беше всичко. 

Домакините тъкмо бяха приключили с радостта си от попадението и вече се прегръщаха за третия гол в мрежата на КПР. Той падна в 42-та минута, а негов автор беше Джоел Уорд, който получи хубава топка от Заха и с прецизен удар препарира вратаря на Рейнджърс. 

Това на практика уби интригата в целя сблъсък. След почивката домакините понамалиха оборотите и Чарли Остин на два пъти пропусна да се разпише. Глен Мъри и Дуайт Гейл пък не се разписаха за "орлите". 

Но още голове в този мач все пак имаше. В 83-та минута Мат Филипс с превъзходен изстрел от центъра препарира Хулиан Сперони и вкара за 1:3. Но това беше всичко за тима му в този двубой. 

След този развой КПР остава под чертата на изпадащите с 22 точки. Кристъл Палас събра вече 33 точки и диша далеч по-спокойно, особено след като ги взе от прекия съперник за оцеляване.