Юрген Клоп записа първа победа в Премиършип, след като воденият от него отбор на Ливърпул успя да спечели с 3:1 при гостуването на Челси на „Стамфорд Бридж“ от 11-ия кръг на Премиършип. За първи път в историята на Висшата лига Ливърпул успя да вкара три гола на „Стамфорд Бридж“. В същото време „сините“ допуснаха трето поражение на собствен терен и шесто от началото на сезона. Загубата може да се окаже последна за Жозе Моуриньо начело на Челси. Последната победа на Ливърпул на „Стамфорд Бридж“ бе през ноември 2011 година.

Жозе Моуриньо остави на резервната скамейка Франсеск Фабрегас и Неманя Матич, докато Диего Коста започна на върха на атаката на Челси, въпреки че получи контузия в мача през седмицата за Купата на Лигата. Джон Тери записа своя мач номер 550 с капитанската лента на Челси. В същото време Оскар отбеляза своя мач номер 100 с екипа на Челси в Премиършип, а Диего Коста мач номер 50 с екипа на „сините“ във всички надпревари.

Ливърпул излезе без типичен централен нападател, като на върха на атаката действаше Роберто Фирмино, а Кристиан Бентеке остана на резервната скамейка.

Челси започна много силно мача и в 4-та минута Сесар Аспиликуета центрира в наказателното поле на Ливърпул, където Рамирес засече топката с глава и я изпрати във вратата на Симон Миньоле.

След отбелязаното попадение футболистите на Челси се прибраха в своята половина и преотстъпиха инициативата на своя съперник. В 19-та минута Лукас Лейва стреля, но ударът му бе блокиран от Гари Кейхил. След това топката рикошира в Курт Зума и попадна в Адам Лалана, който стреля, но Асмир Бегович успя да спаси. Седем минути по-късно след центриране в наказателното поле на Челси Адам Лалана стреля, но право в ръцете на Асмир Бегович.

Ливърпул успя да изравни резултата дълбоко в добавеното време на първата част, когато Филипе Коутиньо финтира Рамирес, след което стреля от границата на наказателното поле на Челси и изпрати топката неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Асмир Бегович. 

Съдията Марк Клатенбърг спести втори жълт картон на Лукас Лейва в 68-та минута, когато бразилецът фаулира Рамирес буквално пред арбитъра, който обаче реши да се смили над футболиста на Ливърпул.

Диего Коста се сблъска с Мартин Шкъртел в 71-та минута, когато испанският футболист при падането изрита словашкият футболист, но това остана незабелязано за Клатенбърг.

Оскар отне топката от Лукас Лейва в 71-та минута, след което се опита да прехвърли от близо 40 метра Симон Миньоле, но вратарят успя да се намеси и да избие топката в корнер.

Ливърпул успя да направи пълен обрат в мача в 74-та минута, когато Мамаду Сако с дълъг пас намери Кристиан Бентеке, който свали с глава към Филипе Коутиньо. Бразилецът успя с много хубав удар да изпрати топката за втори път във вратата на Асмир Бегович. 

Ливърпул можеше да нанесе своя трети удар в мача в 77-та минута, когато Алберто Морено направи много силен пробив, след което излезе сам срещу Асмир Бегович, но вратарят на Челси успя да спаси.

Ливърпул все пак реализира трето попадение в 83-та минута. Кристиан Бентеке получи топката в наказателното поле на Челси. Белгиецът бе оставен непокрит. Джон Тери и Гари Кейхил закъсняха с намесата си и Бентеке с премерен удар изпрати топката във вратата на Асмир Бегович.

Ливърпул събра актив от 17 точки и се изкачи на седма позиция преди изиграването на останалите мачове от кръга. Челси е на петнадесето място с 11 точки.

Челси: Бегович, Зума, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Микел, Рамирес, Вилиан, Оскар, Азар, Коста.

Ливърпул: Миноле, Клайн, Шкъртел, Сако, Морено, Лукас, Джан, Милнър, Лалана, Кутиньо, Фирмино.