Отборът на Норич спря серията си от 6 порени поражения, пет от които във Висшата лига, с хикс срещу Уест Хем. Двата тима направиха равенство 2:2 в 26-я кръг на английския шампионат. Тимът на Уест Хем е седми с 40 точки, а борещият се за спасение във Висшата лига Норич е 16-и във временното класиране с 24 точки.

Двубоят предложи две коренно различни полувремена и след нулевото равенство за първите 45 минути, по-късно паднаха четирите гола.

Още във 2-ата минута Ръсел Мартин пробва мерника си, но ударът му не бе точен. В 18-ата Енер Валенсия овладя добре и стреля към горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Джон Руди, но не успя да преодолее вратаря.

Домакините организираха още няколко по-опасни акции през първите 45 минути, като в 25-ата Роби Брейди стреля от пряк свободен удар, но над гредата, а в 32-ата Джонатан Хоусън също не бе точен. Две минути по-късно Стивън Нейсмит бе намерен на границата на наказателното поле и стреля, но встрани от лявата греда.

Роби Брейди

източник: Gulliver/GettyImages

Второто полувреме бе доста по-интересно и тогава паднаха четирите гола. В 54-ата минута Роби Брейди от Норич реализира прекрасен гол във вратата на Уест Хем, с който даде преднина на своите. Брейди открадна топката от Антонио в центъра на терена, напредна добре и със страхотен удар с десния крак прати топката във вратата на „чуковете“. Преди да се озове в мрежата, топката срещна на напречната греда. Домакините поведоха с 2:0 в 65-ата минута с попадение на Уес Хулахан, който бе позициониран добре и реализира втория гол за Норич.

Тимът на Уест Хем обаче не се предаде и успя да изравни само в рамките на две минути. В 74-ата Дмитри Пайе намали за 1:2 , а в 76-ата Пайе намери отлично Марк Нобъл, който без да се бави стреля в горния десен ъгъл, правейки резултата 2:2.

Интригата за крайния изход на мача бе жива буквално до последно като в 89-ата минута Емануел Еменике стреля край гредата, а в 96-ата Нейтън Редмонд от Норич напредна, овладя след точен пас и стреля, но ударът му бе изчистен от защитник и двубоят завърши при 2:2.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS