Оказва се, че понякога и ние, българите, може да се окажем откриватели на топлата вода. Въпреки че, няма гаранция, че и преди подобен прийом не е използван някъде по света.

За какво става дума?

Помните със сигурност как през миналата година елитните ни отбори често правеха ранни смени на свои млади футболисти, само защото имаше изискване за използването на по един играч до 21 г. в стартовия състав.

В крайна сметка това изискване беше премахнато в новата Първа лига, но пък съществува такова за двама млади играчи във Втора лига.

Челният български опит обаче се използва дори в Англия, въпреки схващането за Острова, че там живеят джентълмени, които са такива и в спорта.

Вижте, например, как още във втората-третата минута бе сменен вратарят на Брадфорд Сити в мача срещу Бъри /2:1/ от Checkatrade EFL Trophy. Титулярният страж на тима Колин Дойл напусна терена толкова рано, за да влезе резервата Рувен Сателмайер. Причината е добре позната у нас: в този турнир, в който участват нискоразредни тимове, има изискване да стартират поне петима от първия състав. И тъй като това правило не се нрави особено на отборите, прибягват до подобни дребни хитринки като смени още в 3-ата минута.

Без допълнителен коментар...