Отборът на Ливърпул записа драматична победа при визитата си на Кристъл Палас в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Възпитаниците на мениджъра Юрген Клоп се наложиха с 2:1, а решителния втори гол за „червените“ вкара резервата Кристиан Бентеке, който се разписа от дузпа дълбоко в добавеното време.

След отличното впечатление, което остави тимът на Ливърпул срещу Манчестър Сити през седмицата, днес „мърсисайдци“ не очароваха с играта си, но взеха скъпоценни три точки в борбата им за класиране в Топ 4.

Гостите играха близо половин час с човек по-малко след глупав червен картон на един от най-опитните на терена Джеймс Милнър, но за негова радост и тази на феновете на „червените“ това не се оказа решаващо.

След нулева първа част, резултатът в мача бе открит в 48-ата минута от Джо Ледли. Той се възползва от поредната бъркотия в наказателното поле на Ливърпул след центриране от корнер и със силен шут от близо 18 метра прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата.

След попадението на домакините, футболистите на Ливърпул се опитаха да отговорят подобаващо, но трудно създаваха опасности пред вратата на своя противник. В 62-ата минута Джеймс Милнър си изкара наивен втори жълт картон и трябваше да напусне преждевременно терена.

Въпреки численото си предимство на терена, Кристъл Палас не успя да намери врения път към Симон Миньоле и Ливърпул продължи да бъде по-настоятелен. В 72-ата минута вратарят на домакините Алекс Макарти направи фрапантна грешка, след като не успя да изчисти една върната към него топка и вместо това я прати в краката на Фирмино. Бразилецът овладя и без забавяне я заби в мрежата.

Развръзката в мача дойде в самото продължение на срещата, когато Кристиан Бентеке, който се появи като резерва спечели дузпа, а след това я превърна в гол. Белгиецът бе фаулиран от Деймиън Дилейни, който закачи съвсем леко крака на Бентеке, а нападателят се строполи на земята, което пък бе достатъчно за Андре Маринър да посочи бялата точка.

Самият Бентеке се нагърби с изпълнението и хладнокръвно вкара, за да спечели изключително важните за Ливърпул три точки.

След успеха „червените“ вече са седми във временното подреждане, на три точки от Манчестър Юнайтед, чийто тим е шести. Кристъл Палас остава 15-ти с 33 пункта.