Отборът на Евертън победи Куинс Парк Рейнджърс с 2:1 като гост в мач от 30-я кръг на Висшата лига. Това бе втори пореден успех на Евертън, след победата над Нюкасъл в миналия кръг и тимът вече е 13-и, а КПР продължи да затъва в шампионата, след като инкасира пета поредна загуба и остава на предпоследна позиция с 22 точки в актива си.

Домакините имаха повече шансове за попадение в двубоя, но успяха да реализират само веднъж, в средата на второто полувреме. Гостите дръпнаха с гол на Колмън в 18-ата минута, но Куинс Парк Рейнджърс изравни в 65-ата чрез Варгас. Ленън обаче вкара втори гол за Евертън в 77-ата минута и донесе трите точки за отбора си.

Евертън можеше да открие още в 10-ата минута, като Леон Осман стигна до топката в наказателното поле, но изстрелът му мина край гредата. Гостите успяха да поведат в 18-ата минута, когато Шеймъс Колман получи от Леон Осман и стреля силно в лявата част на вратата на Робърт Грийн. Топката се отби от гредата и влезе в мрежата за 1:0 в полза Евертън.

След попадението домакините опитаха да притиснат съперника, като в 26-ата минута Чарли Остин опита да намери Боби Замора, но Тим Хауърд предотврати опасността. Пет минути по-късно Замора отправи удар с глава, но встрани от лявата греда.

Куинс Парк Рейнджърс - Евертън

източник: Gulliver/GettyImages

Веднага след подновяването на играта Куинс Парк Рейнджърс бе близо до изравняване, като Дейвид Хойлет напредна чудесно и получи фантастичен пас, като стреля веднага от границата на наказателното поле, но нацели гредата на вратата пазена от Тим Хауърд. При добавката домакините вкараха топката в вратата, но бе отсъдена засада.

КПР успя да изравни в 65-ата минута брез Едуардо Варгас, който засече топката след корнер и вкара за 1:1. Домакините имаха нов шанс в 73-ата минута, когато Боби Замора завърши поредната атака с шут от границата на наказателното поле, но пропусна.

В 77-ата минута дойде мигът за Евертън. Арън Ленън се оказа на точното място, намери добре топката и стреля точно за 2:1 в полза на гостите. Футболистите на Куинс Парк Рейнджърс застраши съперника в 82-ата минута в търсене на ново попадение, като Маурисио Исла пусна на Мат Филипс, но защитник предотврати опасността. Домакините продължиха да търсят път към гола и в третата минута на добавеното време Адел Таарабт получи удобен пас и стреля много добре, но уцели гредата, а това бе и последният шанс за КПР да вземе поне точка.