Отборът на Ливърпул записа втора поредна победа във Висшата лига, след успех с 3:1 при гостуването си на Лестър Сити в 14-я кръг. Така след успеха над Стоук Сити мърсисайдци взеха нови три точки и вече имат 20 в актива си на девето място в подреждането. Лестър пък остава на дъното във временното класиране с 10 точки до момента и имат само една спечелена в последните си шест мача.

Домакините откриха благодарение на автогол на неубедителния вратар на Ливърпул Симон Миньоле в 22-ата минута, а по-късно за мърсисайдци се разписаха Лалана в 26-ата, Джерард в 54-ата и Хендерсън в 83-ата минута. Именно легендата на тима Стивън Джерард вкара второто попадение, с което резултатът стана 2:1 в началото на второто полувреме. Съставът на Лестър обаче игра с човек по-малко от 63-ата минута.

Леонардо Улоа

източник: Gulliver/GettyImages

Първото по-опасно положение бе за Ливърпул, като в 7-ата минута Мартин Шкъртел не успя да засече добре топката след центриране  Стивън Джерард. Десетина минути по-късно пак Джерард бе в основата на нова акция за гостите, като пусна към Рахийм Стърлинг, но до нещо по-сериозно не се стигна.

Домакините обаче бяха тези, които можеха да открият в 20-ата минута след глешка на вратаря на Ливърпул Симон Миньоле, но Естебан Камбиасо не успя да уцели съвсем празната врата. Две минути по-късно обаче Лестър все пак реализира, след шут на Леонардо Улоа, който бе отразен, но след това топката се удари в гредата,  отби се в тялото на Миньоле и влезе в мрежата. Така с автогол на вратаря домакините поведоха за 1:0.

Симон Миньоле и Мартин Шкъртел

източник: Gulliver/GettyImages

Футболистите на Ливърпул реагираха буквално като ужилени и се нуждаеха само от 4 минути, за да изравнят. Адам Лалана реализира за 1:1 с шут в долния десет ъгъл на вратата на Лестър. Мърсисайдци бяха по-активният тим на терена , а резултатът се запази такъв до края на първото полувреме.

По-малко от десет минути след почивката дойде мигът на Стивън Джерард, който намери топката фронтално срещу вратата и не сгреши за 2:1 в полза на гостите в 54-ата минута.

Лестър Сити остана с човек по-малко в 63-ата минута, когато Уес Морган получи червен картон за нарушение срещу съперник и бе изпратен рано-рано под душовете.

Ливърпул

източник: Gulliver/GettyImages

В 73-ата минута Джерард се оказа сам срещу Каспер Шмайхел, стигна се до съприкосновения между двамата, Стивън Джерард падна и останаха съмнения за дузпа, но такава не бе отсъдена. Надежда за нещо повече проблесна при домакините в 75-ата минута, след изстрел на Естебан Камбиасо от границата на наказателното поле, но топката мина вдясно от вратата.

Ливърпул обаче нанесе последния си удар в 83-ата минута, когато Рахим Стърлинг върна добре към Джордан Хендерсън, който бе точен за 3:1 в полза на мърсисайдци. Две минути преди края на редовното време Мартин Шкъртел уплаши своите, след като бе ударен от топката със силен шут и му бе оказана медицинска помощ.