Челси и Уест Бромич разделиха по точка в двубоя от 21-я кръг на Висшата лига. Двата състава завършиха при резултат 2:2, което означава пети мач без загула за „сините“. Равенството обаче едва ли задоволява състезателите на мениджъра Гуус Хидинк, които допуснаха изравняване в 86-ата минута на двубоя.

Челси е 14-и с 24 точки, а Уест Бромич е 13-и с 27 точки в актива си.

Домакините тръгнаха уверено в срещата в търсене на бързо попадение, като Диего Коста и Уилиан бяха близо до това да открият резултата в първите минути. Футболистите на Уест Бромич обаче загатнаха, че няма да се дадат лесно и в 13-ата минута Дарън Флетчър застраши вратата на лондончани. Само три по-късно Крейг Доусън надскочи защитата на домакините и стреля опасно, но Тибо Куртоа спаси.

Настойчивостта на Челси обаче даде резултат и в 20-ата минута Сесар Аспиликуета реализира за 1:0. Бранислав Иванович пусна чудесен пас към Аспиликеута, който даде преднина на Челси.

Гостите изравниха чрез Крейг Гарднър в 33-ата минута. Гарднър стреля от около 22 метра и вкара в долния ляв ъгъл на вратата на Челси за 1:1.

След почивката интригата в срещата се запази, като Хосе Рондон пропусна добър шанс за попадение за Уест Бромич в 51-ата минута. Диего Коста пък стреля опасно за Челси в 64-ата минута, но ударът му бе блокиран.

В последните 15 минута на срещата двата състава реализираха по още едно попадение. Челси поведе с 2:1 в 73-ата минута благодарение на автогола на Гарет Макоули, който вкара в собствената си врата, но гостите наказаха пропуските на „сините“ с изравнително попадение в 86-ата минута.

Джеймс Маклийн вкара за 2:2 с прецизен изстрел в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Тибо Куртоа и така Уест Бромич измъкна ценна точка от Челси.