Привлеченият под наем германски нападател Тимо Вернер може да има голямо влияние върху представянето на Тотнъм до края на сезона. Това заяви самият той след равенството 2:2 с Манчестър Юнайтед.

Вернер, който бе взет от германския РБ Лайпциг преди броени дни, направи много силен дебют за "шпорите" и само малшансът го раздели от това да започне престоя си в Северен Лондон с гол. Той обаче се отчете с асистенция в мача за попадението на Родриго Бентанкур.

"Искахме да спечелим трите точки и това е единственото нещо, от което не съм доволен", каза германецът.

"Никога не е лесно да спечелиш на "Олд Трафорд", но от играта ми съм много доволен. Насладих се на атмосферата и съм щастлив, че направих асистенция в дебюта си за Тотнъм", добави бившият нападател на Щутгарт и Челси.

Вернер заяви, че с ролята, която му е дал мениджърът Ангелос Постекоглу, той може да бъде опасност за противниковите вратари във всеки мач и така да трупа голове и асистенции на сметката си.

"Мога да дам много на този отбор с асистенции и дори да не се налага да бележа толкова чесно. Обичам да правя пробиви с топката и да създавам положения за другите, както стана днес при втория гол", обясни Вернер.

Той завърши с това, че сега е доста по-зрял играч отколкото по време на престоя си в Челси, когато вкара 23 гола в 89 мача. Това според него ще бъде още един плюс, който да му позволи да не повтаря ситуацията от престоя си в Челси, когато бе критикуван за неуспехите си пред противниковата си врата.