Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер си спомни за най-добрите си години при „лондончани“. Макар и французинът да не е харесван от някои фенове на „топчиите“, успехите му в никакъв случай не могат да бъдат отричани. 

Специалистът успя да изведе Арсенал до финал на шампионската лига през сезон 2005/2006, тимът не пропусна участие в най-силния европейски клубен турнир цели 20 поредни сезона. Под ръководството на легендарния мениджър отборът  стана 3 пъти шампион на Англия, завърши 5 пъти на втората позиция, а „артилеристите“ финишираха трети и четвърти общо 12 пъти, докато  наставникът беше начело. Сега, Арсен Венгер разкри част от тайните за своя успех, като определи условията в клуба като чудесни за работа.

„В онези години, когато аз започнах да работя, наистина беше трудно. Първоначално нямаше кой знае колко удобства и смятам, че аз бях първият, който настоя да се изгради тренировъчна база. И то да се направи така, че на играчите наистина да не им липсва нищо и да мислят само за футбол. С времето, Арсенал се превърна в европейски гранд, който предлага едни от най-добрите удобства от всякакво естество и много клубове идваха да се учат от нас. Считам, че възможностите, които  предлагахме за работа бяха едни от най-добрите и всичко се получаваше доста лесно. Успехите, които имахме като клуб се дължат на първо място на целия колектив, но Арсенал наистина предоставяше страхотни възможности, за да вършиш работата си спокойно. В днешно време дори и аз вече да не работя в тима, ръководството се опитва да предостави най-доброто на своите служители и от тях се изисква само да изпълняват задълженията си. Колкото и някои хора да не ме обичат, постигнах много с Арсенал и смело мога да кажа, че изведох състава на друго ниво“, сподели Венгер.