Легендарният Арсен Венгер смята. че Висшата лига ще бъде най-тежко засегнатото голямо първенство в следствие на липсата на фенове по стадионите. 

Все повече първенства са пред възобновяване в идните две седмици, сред които и тези в Англия, Испания и Италия. Всички мачове от съответните първенства обаче ще се играят поне в началото без публика поради продължаващите мерки за сигурност след пандемията. 

Френският специалист обаче смята, че няма първенство в Европа, в което феновете да създават по-запомняща се атмосфера от тези на Острова. Именно затова и самият Венгер е сигурен, че липсата на запалянковци ще се отрази най-негативно именно на продукцията във Висшата лига. 

"Това, което прави мачовете в Англия специални, е начинът, по който публиката реагира на всяка ситуация. По отношение на този елемент английските фенове са най-добрите в Европа. Точно затова мисля, че и Висшата лига ще е най-засегната от тяхната липса", започна френската легенда. 

"Разбираш колко много всъщност ти липсват феновете, когато бъдеш изправен пред подобна ситуация. Имаш два компонента - играчи и фенове. Загубиш ли единия, то неимоверно другият страда", завърши Венгер по темата пред английското издание "The Athletic".