Арсенал възвърна самочувствието си срещу петодивизионния Линкълн и го отчая, победжавайки с 5:0 и класирайки се на полуфинал в турнира за ФА Къп. 

Лондончани не се представиха никак добре през първото полувреме, въпреки че Тио Уолкът даде преднина на тима в добавеното време.

През втората част обаче, сякаш друг Арсенал излезе на терена и тогава започна головото шоу.

Въпреки съпротивата, гостите се измориха и не успяха да удържат жадните за добро представяне „артилеристи“. Така страстите около Арсен Венгер малко се поуспокоиха, след като след редица разочароващи резултати, бе възможно лондончани да стъпят на криво срещу Линкълн.

Феновете на Арсенал призовават зa #Wexit

За победата се разписаха Тио Уолкът, Оливие Жиру, Алексис Санчес и Аарън Рамзи, а петото попадение бе автогол на Люк Уотърфол.

С този успех, Арсенал се класира на своя 29-и полуфинал за Купата на Англия.

В 10-ата минута дойде и първото по-сериозно положение в мача. То бе в полза на Арсенал. Ектор Бейерин проби отдясно и центрира към Аарън Рамзи, който стреля, но бе неточен и прати топката вдясно на вратата.

В 14-ата минута Арсенал отново атакува. Защитник на Линкълн изчисти топката с глава, но я прати точно на крака на Тио Уолкът. Той стреля опасно, но стражът спаси, след което топката се удари в гредата. При добавката Лоран Косчелни се опита да се разпише, но бранителите изчистиха.

В 28-ата минута дойде и най-сериозното положение за петодивизионния тим. Нейтън Арнолд предприе чудесни индивидуални действия и проби защитата на Арсенал. Той стреля от средно разстояние и само добрата намеса на Петър Чех спаси домакините от гол пасив.

В 34-ата минута Тио Уолкът отново се опита да се разпише, но изстрелът не бе достатъчно силен и попадна право в ръцете на вратаря на Линкълн.

Арсенал откри резултата в края на първото полувреме. Тио Уолкът даде преднина на „артилеристите“ в 46-ата минута. Топката попадна в него след отборно разиграване, той стреля и след рикошет изненада вратаря за 1:0

В 50-ата минута Арсенал получи страхотен шанс да удвои. Имаше изстрел, но вратарят спаси, след което Уолкът подаде към Гибс, който бе пред вратата, но той не успя да овладее добре топката и я праит над вратата.

Страхотна атака от страна на лондончани доведе то второто попадение в мача. Ектор Бейерин бе отдясно и върна чудесно към Оливие Жиру, който отблизо даде спокойствие на Арсенал, вкарвайки за 2:0 в 53-ата минута.

Люк Уотъфол си отбеляза автогол в 58-ата минута. Така той направи резултата 3:0 в полза на Арсенал. Гибс подаде към Месут Йозил, който бе точно пред вратата, пазен от Уотърфол. Защитникът на гостите обаче си отбеляза автогол в опита си да изчисти топката.

В 72-ата минутаАлексис Санчес премина сам през защитата на Линкълн и когато стигна до ръба на наказателното поле, с топовен изтрел не остави шанс на вратаря.

Три минути по-късно головете за Арсенал станаха 5. С добра отборна игра, играчите на Арсенал объркаха тези на Линкълн и след подхлъзване на вратаря, Аарън Рамзи вкара за 5:0.

В 80-ата минута Алън Пауър имаше страхотна възможност да острами тима си, като стреля отдалеч, но Петър Чех спаси.

До края на срещата Арсенал продължи да атакува, но гостите успяха да избегнат още по-срамната загуба.