Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде неясни послания относно своето бъдеще начело на отбора.

„Ние сме много тъжни, защото 20 години бяхме част от Шампионската лига и за първа няма да играем в турнира. От януари ние играем при много трудни условия. Бе много трудно групата от играчите да се концентрират в тази ситуация. Психологически те бяха изключително затормозени. Сезонът бе труден. Моята лично положение също се отрази“, коментира Венгер.

„Не знам защо всичко не беше уточнено относно моето бъдеще. За нас бе важно да си свършим работата. Ние сме професионалисти и сме длъжни да се справяме във всяка една ситуация“, добави французинът.

Доказателството, че Венгер си тръгва?

„Моето положение тази вечер не е важно. Аз държа на Арсенал. Дори и да напусна един ден аз ще обичам Арсенал до края на моя живот и ще искам отборът да се справя добре. Единственото, което сега ме вълнува е как ще отговорим през следващия сезон. Не трябва да ме питате за моята любов и лоялност към клуба, защото аз казах „Не“ на всички отбори, за да остана в Арсенал дори и в най-трудните времена от финансово естество. Не мога да разбера защо са необходими подобни въпроси“, каза още Арсен Венгер.  

След 18 сезона – без Арсенал в Шампионска лига