Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че трансферът на Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед няма да предизвика толкова негативни реакции у феновете, както този на Робин ван Перси през 2012 година.

Венгер даде отговори: Кой си тръгва и кой идва в Арсенал

Тогава холандският нападател премина в тима на "червините дяволи" след 8 години вярна служба за сумата от 25 милиона евро. Още през първия си сезон в Юнайтед Ван Перси наниза 26 гола във Висшата лига и помогна на тима си да спечели титлата.

Ман Юнайтед не иска да включва Марсиал в сделката за Санчес

Както е известно, Санчес е по стъпки на Ван Перси, но той има далеч по-кратък стаж на "Емиратс". Чилиецът пристигна от Барселона през 2014 година и от тогава има на сметката си 80 гола в общо 165 мача. 

Договорът на Санчес изтича през лятото и се очаква до часове футболистът да облече фланелката на "червените дяволи". В замяна пък "артилеристите" ще се сдобият с услугите на Хенрин Мхитарян.

Жозе спокоен за Алексис Санчес

"Бих искал да кажа на нашите фенове, че Санчес няма да поднови контракта си с клуба и те трябва да приемат решението му. Трансферът няма да бъде еднопосочен. В замяна ще получим друг футболист и това може би ще смекчи малко обстоятелствата и разочарованието няма да бъде толкова голяма. Да, губим играч, но приветстваме също толкова класен футболист", призна Венгер.

"Случаят с Ван Перси бе подобен. До края на неговия контракт обаче оставаше една година. Може би Ван Перси бе един от първите случаи, в които голям играч, не подновява договора си и вместо това го прекратява предварително. След това примерът бе последван многократно. Това е така, защото достигнахме до такова ниво, в което парите, които се предлагат за играчите, са толкова много и трансферите са толкова големи, че футболистите си мислят, че е по-добре да прекратят договорите си, вместо да загубят половината от тази сума", обясни френският специалист.

Манчестър Юнайтед вади 18 милиона за заплата на Алексис Санчес

"Взехме Ван Перси, когато той се подвизаваше като резерва във Фейенорд. Работихме здраво с него и точно когато, достигнахме до желаното ниво, той напусна. Това беше много по-болезнено. След това той се представи отлично в Юнайтед, а аз бях сигурен, че ще бъде така. Забравете факта, че Юнайтед вече беше силен отбор и преди Ван Перси да отиде там. Не зависеше ли от самия него да направи разликата? Не знам, но Ван Перси бе велик играч", сподели още Венгер.