Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че клубът се интересува от крилото на Лестър Сити Рияд Марез, макар и все още "артилеристите" да не са отправили официална оферта за него.

Марез бе избран за играч на сезона във Висшата лига при спечелването на шампионската титла от страна на "лисиците" през 2016-та година, след като отбеляза 17 гола през кампанията.

"Не сме отправяли оферта за него, но аз лично го харесвам. Мисля, че той бе с основна заслуга, когато те спечелиха титлата. Този сезон бе по-труден за тях, но това не отнема от качествата му. Засега не сме отправили оферта към Лестър, но това може да се случи", коментира Венгер.

Рияд Марез ще е първото лятно попълнение на Арсенал​

Французинът, който наскоро подписа нов 2-годишен договор с клуба, изрази увереността си, че Алексис Санчес и Месут Йозил ще останат на "Емиратс", въпреки че лондончани няма да играят в Шампионска лига през следващия сезон.

Марез: Исках да бъда напълно честен

"Те ще останат това лято и се надявам, че ще можем да удължим договорите им. Не можем да си позволим да отслабваме отбора, освен ако не намерим други заместници от същия калибър", обясни Венгер. 

Рияд Марез информира Лестър, че стяга куфарите