Легендата на Арсенал Арсенал Венгер призна, че вероятно е допуснал грешка, оставайки в лондонския клуб отвъд лятото на 2007-а година, когато сосбтвеността в клуба се смени. Треньорското светило отбелязва, че е пропуснал да застане начело на много различни тимове от най-високото ниво, включително националният оъбор на Франция и Англия, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Ювентус и дори Манчестър Юнайтед.

„Отъждествих се напълно с клуба - това беше грешката, която направих. Моят голям недостатък е, че обичам твърде много мястото, на което съм... където бях. Съжалявам. Трябваше да отида другаде", започан той.

'Понякога се чудя дали нещо се счупи след сезона на „непобедимите“. 2007 година бе повратната точка. Тогава за първи усетих, че има напрежение вътре в борда. Разкъсвах се между това да бъда лоялен към клуба и да бъда такъв към Дейвид Дийн. И досега се питам дали взех правилното решение, защото животът никога след това не беше същият. Помислих си: „Сега е моментът да сложа край на този проект“. Можех да водя Франция, два или три пъти имах възможност де поема и Англия. Можех да отида на два пъти в Реал, в Ювентус, в Пари Сен Жермен и дори в Ман Юнайтед“, заяви Венгер пред „Телеграф“.