Арсенал отвори разлика от седем точки пред действащия шампион Манчестър Сити на върха в таблицата на Висшата лига, след като победиха Брайтън с 4:2 на стадион "Амек" в новогодишната нощ. Арсен Венгер, който спечели три шампионски титли по време на легендарния си престой като треньор на "артилеристите", смята, че отборът в момента има правилния манталитет да вдигне трофея отново под ръководството на Микел Артета през май.

"Беше фантастично представяне. Арсенал става все по-силен и по-силен. Беше еднопосочен мач. Мисля, че имат всички необходими съставки, както тактически, така и психически. Те могат да стигнат докрай. Защото, както виждате, те създават толкова много положения. Всъщност не виждам никакви слабости.

Йодегаард взима решения бързо и винаги оптимално. Това е забележително! Харесвам и начина, по който прави футбола да изглежда толкова лесен. Той се разви много добре. Това е наистина невероятно. Неговите решения, той също е лидер в отбора. Виждам, че Норвегия сега получава повече играчи от най-висока класа и се надявам, че ще могат да се представят добре в международен план през идните години", сподели Венгер.

Следващият мач на Арсенал във Висшата лига е домакинство на Нюкасъл.