Арсен Венгер заяви, че е несправедливо да бъде критикуван за последните години от престоя си в Арсенал.
 
Французинът, който в момента работи за ФИФА, прекара 22 години на мениджърския пост в Арсенал. Той постигна най-големите успехи в клубната история - Арсенал спечели титлата без загуба през сезон 2003/04 и игра финал в Шампионската лига през 2006 година. След това обаче Арсенал влезе в серия от почти 10 години без трофей, феновете искаха постоянно оставката на наставника, който в крайна сметка напусна през 2018 г.
 
През миналия сезон Арсенал завърши на осмо място във Висшата лига, което бе най-слабото класиране на тима за последните 25 години.
В автобиографията си Венгер разкри, че след напускането на клуба се е чувствал много самотно и го е боляло, но решението е било в интерес на Арсенал.
 
"Мисля, че хората са твърде сурови в оценката си за последните години от престоя ми в Арсенал. През 2016 година ние завършихме на второ място. Лестър стана шампион, но всички останали отбори също бяха след Лестър, които загубиха само три мача за целия сезон. През 2017 година за пръв път от 20 години не успяхме да се класираме за Шампионската лига, но завършихме сезона със 75 точки. Хората не осъзнават, но ние взехме купата на Англия от тима на Челси, който точно бе станал шампион и се целеше в дубъл. През 2018 година паднахме на финала за купата на Лигата от Манчестър Сити и отпаднахме на полуфиналите на Лига Европа от Атлетико Мадрид само с един гол разлика", каза Венгер пред британския "Телеграф".
 
"Не искам да се оправдавам, но аз дадох най-добрите години от кариерата си, за да развия това, което смятам, че беше най-важно - стадиона, който да се изплати, и така да поставя Арсенал в позиция, в която може да посрещне бъдещето и да бъде конкурентен на другите отбори. В края на краищата тези цели бяха постигнати и съм най-горд от това, че оставих Арсенал в такива позиции", коментира още Венгер.
В неделя Арсенал излиза в един от най-важните мачове за феновете си - в домакинството на Тотнъм.