Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че изобщо не се притеснява от замразените преговори с две от звездите на отбора – Алексис Санчес и Месут Йозил.

Снощи „топчиите“ надиграха трудно Мидълзбро с 2:1 в среща от 33-ия кръг на Висшата лига, като именно чилиецът и германецът бяха автори на головете. Проблемът около тях датира още от средата на сезона, тъй като скоро те ще навлязат в последната година по настоящите си споразумения.

Дракслер обърна палачинката с Месут Йозил

Дотук се появиха информации, че и Йозил, и Санчес ламтят за много по-сериозни заплати, отколкото клубът е готов да им даде. По тази причина преговорите бяха стопирани и отложени за след края на кампания 2016/2017. „Дали те са много важни за нашия отбор? Разбира се. Колкото до тяхното бъдеще, те имат договори за още един сезон, така че не виждам нужда от спешна намеса по този въпрос“,коментира Венгер.

„Както и да е, много пъти съм казвал, че ти излизаш да играеш на терена, защото просто обичаш футбола“, добави специалистът.

Единственият вариант Арсенал да приключи сезона с трофей е ФА Къп. „Артилеристите“ могат да стигнат своя трети финал за последните 4 години, ако победят Манчестър Сити в неделния полуфинал на „Уембли“.