Голямата звезда на Манчестър Сити Серхио Агуеро е изнесъл кратка реч пред своите съотборници в съблекалнята след победата над Наполи с 4:2 в Шампионската лига. Именно в тази среща аржентинецът стана голмайстор №1 в историята на „гражданите”, достигайки кота от 178 гола.

Гуардиола: Агуеро е легенда

По този начин бе сложен край на 78-годишното чакане някой да подобри рекорда на Ерик Бруук, поставен през далечната 1939 година. 29-годишният Агуеро, на когото му бяха нужни само 262 мача за постижението, призна чистосърдечно, че се надява до края на сезона да стигне 200 гола за „небесно сините”. „Може би ще успея, надявам се”, каза футболистът. „Сега мисля да играя по същия начин, защото ни предстоят доста мачове до декември. Смятам да отбележа още, но по-важното е да печелим всеки един мач.”

На кого подари рекордьорската си фланелка Серхио Агуеро?

Крайният защитник Данило бе човекът, който разкри, че в съблекалнята е имало купон по повод рекорда на Агуеро. „Всички сме много радостни за него. Имахме малко парти в негова чест след края на мача. Кун поговори малко, изрече думи от сърце. Очевидно това беше исторически моменти за него и всички нас като негови съотборници. Целият отбор се радва много и се надяваме той да продължи да вкарва много голове и да ни помага, както го е правил досега”, каза бившият играч на Реал Мадрид.