Последният мач от четвъртия кръг на ФА Къп този път не предложи изненада. След като такива не спираха да валят в събота и неделя и редица големи имена се простиха с турнира, Манчестър Юнайтед преодоля тази бариера. 

Макар и с малки затруднения преди почивката, "червените дяволи" все пак не оставиха шансове на бившия член на елита и скорошен носител на трофея от най-стария футболен турнир Уигън. Те го разбиха с 4:0 на "Олд Трафорд". 

Героят беше низвергнатият Бастиан Швайнщайгер, който допринесе за успеха с гол и асистенция. Другите точни за победителите бяха Маруан Фелайни, Крис Смолинг и Хенрих Мхитарян, а накрая "латикс" просто бяха съсипани. 

Първата част на мача беше доста по-равностойна, но попадения в нея нямаше до самия ѝ край. Уил Григ за Уигън и Уейн Рууни за Манчестър Юнайтед не бяха точни. Но точно преди почивката дойде така важното попадение за домакините. 

В 44-та минута Бастиан Швайнщайгер, който не получава почти никакви шансове този сезон, направи пробив и сложи топката на главата на Маруан Фелайни във вратарското поле и от там той нямаше как да сбърка от тази дистанция. 

Така с минимален аванс за Юнайтед дойде и почивката, а след нея на терена имаше само един отбор. Все пак, "латикс" пропуснаха да изравнят в 51-та минута, но малко след това всичко свърши като интрига. 

В 57-та минута "червените дяволи" направиха 2:0. Това попадение беше подобно на първото, като този път Антони Марсиал центрира, а от вратарското поле точен с глава беше Крис Смолинг. 

Това окончателно пречупи Уигън и домакините се забавляваха на терена. Четвърт час преди края те реализираха и трето попадение, а негов автор беше Хенрих Мхитарян, който завърши перфектна контра на отбора си и от близка дистанция направи 3:0. 

В последните минути остана време и за попадение на Швайнщайгер. Най-после за него имаше и малко радост този сезон, след като се разписа със задна ножица от 8-9 метра след пас на Андер Ерера. 

С това беше оформен и крайният резултат, а Юнайтед си изкова почти без проблеми класирането за петия кръг на турнира. Така те станаха едва седмият сигурен представител на Висшата лига в осминафиналите на ФА Къп.