Кристъл Палас и Брайтън завършиха 1:1 в мач от 23-я кръг на Висшата лига. Голът за домакините бе дело на Джеймс Томкинс, а за "чайките" точен бе Соли Марч. След това равенство Кристъл Палас е вече 12-и с актив от 25 точки, докато Брайтън е на 6-а позиция с 35 пункта на сметката си.

В 19-а минута бе първият по-чист шанс в мача, след като Алексис МакАлистър получи прецизен пас по земя, овладя и шутира към вратата, но Висенте Гуаита направи чудесно спасяване. В 27-а минута Каору Митома се справи добре с хубаво подаване и стреля незабавно, но отново вратарят на Кристъл Палас блесна с феноменална реакция. Малко след това Паскал Грос сервира топката на Первис Еступинан в наказателното поле, а последният запази самообладание и намери десния ъгъл. След преглед с ВАР обаче голът бе отменен поради засада.

21 снимки

В 63-а минута Соли Марч посрещна перфектно центриране от Еступинан дълбоко в наказателното поле и го овладя с добро първо докосване, след което последва точен шут, пратил топката под гредата - 1:0 за Брайтън. Само седем минути след това Роберт Санчес направи груба грешка и Джеймс Томкинс бе на правилното място в добър момент, за да насочи топката в опразнената врата и да донесе точката на Кристъл Палас - 1:1.

Фулъм победи Нотингам с 2:0 в мач от същия кръг. Головете за "котиджърс" бяха дело на Уилиан и Манор Соломон. С тази победа Фулъм е вече на 7-а позиция с 35 пункта на сметката си, а Нотингам остава на 14-о място с 24 точки.

В този мач чистите голови положения почти изцяло отсъствах В 17-а минута Уилиан бе позициониран добре и реагира бързо, за да овладее отбита топка в наказателното поле и да я изстреля в горния ляв ъгъл, правейки резултата 1:0 за Фулъм. В 35-а минута Митрович не се поколеба да тръгне на самостоятелен пробив, защитниците опитаха да го спрат, но той успя да се задържи на крака и да стреля. Опитът не беше успешен и вратарят улови с лекота.

Нотингам опита да изравни през втората част, но така и не успя да осъществи сериозен натиск, а в 88-а минута Манор Соломон беше изведен на границата на наказателното поле от Андреас Перейра и неговият бомбен удар левия ъгъл не даде шанс на вратаря - 2:0 за Фулъм и трите точки отидоха в Лондон.

Уулвърхемптън победи Нотингам като гост, макар да бе с човек по-малко от 27-а минута на срещата. Головете за "вълците" бяха дело на Жоао Гомеш, а Ян Беднарек си отбеляза автогол, докато за "светците" точен бе Карлос Алкарас. С тази победа Уулвс е вече 15-и с актив от 23 точки, а Саутхемптън остава на незавидната последна позиция с едва 15 пункта на сметката си.

В 24-а минута резултатът беше открит, след като Карлос Алкарас нанесе превъзходен удар от границата на наказателното поле, който попадна в долния ляв ъгъл, отбивайки се от гредата. Невероятно изпълнение - 1:0 за Саутхемптън. Само три минути след това Марио Лемина реплекира съдията, за което бе изгонен с втори жълт и респективно червен картон.

През втората част "светците" контролираха топката, но все пак в 73-а минута Уулвърхемптън изравни. Ян Беднарек опита да отклони центриране в малкото наказателното поле и прати топката зад гърба на вратаря -1:1. В 87-а минута немислимото се случи, след като Жоао Гомеш овладя топката след рикошет и отправи удар от границата на наказателното поле, който попадна във вътрешната страна на дясната греда, правейки пълния обрат за Уулвс - 2:1.