Завърналият се във Висшата лига тим на Лестър започна кампанията с равенство срещу Тотнъм у дома. Двубоят от първи кръг завърши при резултат 1:1.

"Шпорите" поведоха в 29-ата минута с гол на Педро Поро. В 58-ата минута пък за "лисиците" вкара Джейми Варди, като така донесе точка на тима.

Двубоят бе белязан от тежък инцидент с футболиста на гостите Родриго Бентанкур. Уругваецът си удари глава при едно ужасяващо падане и срещата бе прекъсната, докато медицинският екип му оказва помощ. В крайна сметка той беше изнесен на носилка, но в съзнание, което е добра новина. 

Gulliver/GettyImages
24 снимки

В 29-ата минута Джеймс Мадисън предостави много хубаво центриране към Педро Поро, който заби топката с глава и не остави никакви шансове на Мадс Хермансен.

В 56-ата минута Тотнъм пропиля златна възможност да реализира второ попадение, с което да си реши всичко. Доминик Соланке си освободи пространство и нанесе удар от близка дистанция, но Хермансен бе заел добра позиция и спаси.

Само две минути след това Лестър наказа пропуска на Соланке и стигна до изравнително попадение. Абдул Иссахаку центрира топката към Джейми Варди, който скочи и с глава прати топката в десния ъгъл за 1:1.

Джейми Варди имаше шанс и да донесе обрата за "лисиците". Той стреля към долния ляв ъгъл на противниковата врата в 71-ата минута, но там Викарио се справи чудесно, за да избие.

В продълженията на срещата пък Ндиди стреля с глава от точката на дузпата, но отново стражът на Тотнъм се намеси отлично и спаси "шпорите".